PRILIKA I VELIKI IZAZOV - za ljubitelje gotovo netaknute prirode s izvorima čiste vode na imanju ukupne površine cca 55 000 m2 i ostvarenja Vaših želja, seoskog turizma, OPG-a ili - okolica Gračaca

ID Kod737
Lokacija:
Gračac
Transakcija:
Za prodaju
Vrsta nekretnine:
Zemljište
Cijena:
215.000€
Površina:
55.000 m2
Gračac je maleni gradić i općina u Lici u Hrvatskoj.
Nalazi se u prostranoj udolini u južnom dijelu Like, na raskrižju puteva od Gospića prema Kninu i Obrovcu i Zadru prema Dalmaciji. Od Dalmacije je odvojen planinskim masivom Velebita, koji je ujedno prirodna granica između Dalmacije i Like, te mediteranske i kontinentalne klime.
Zanimljivost Gračaca, je da je to površinom najveća općina u Hrvatskoj sa gotovo 1000 km2 u kojoj ukupno živi oko 4500 stanovnika.
U srednjem vijeku na području Gračaca bila je hrvatska plemenita župa Otuča, koja je propala nakon turskih osvajanja.
Nakon oslobođenja od Turaka u 18. stoljeću, mjesto se polako razvija, te se grade ceste i željeznička pruga koje spajaju Dalmaciju sa ostatkom hrvatske.
Zadnjih godina Gračac doživljava gospodarski oporavak, a osobito se razvija turizam i eko-proizvodnja zdrave hrane.
Smještaj se nudi u kvalitetnim i dobro opremljenim apartmanima, sobama i kućama za odmor.
Od prirodnih znamenitosti valja izdvojiti park prirode Velebit, Cerovačke pećine, koje su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj, te kršku ljepoticu rijeku Zrmanju i njen izvor. Mjesto je idealno za mirni i tihi odmor, daleko od gradskog smoga i gužvi, te za aktivni odmor i sve ljubitelje prirode i zdrave hrane.

Sve nabrojeno i još mnogo više, a to je onaj Vaš istinski osjećaj i doživljaj koji nitko ne može opisati možete doživjeti kupnjom velikog imanja ukupne površine cca 55 000 m2 od kojih je cca 1500 m2 građevno, na kojim česticama su postojala tri stambena objekta (ucrtana), u lijepom selu Rudopolju udaljenog od samog centra Gračaca svega 10-ak kilometara.
Ostatak zemljišta predstavlja poljoprivredno zemljište koje se može podijeliti u tri cjeline:
- jedna površine 6973 m2 u blizini izvora pitke vode koje niti u najvećim ljetnim vrućinama ne presušuje.
Blizina asfaltnog puta.
Ova cjelina prodaje se za cijenu od 22 000 eura.

- druga cjelina poljoprivrednog zemljišta površine 3646,5 m2 također u blizini nepresušnog drugog od tri izvora, za cijenu od 15 000 eura

- dok treća najveća cjelina ukupne površine 44 500 m2 unutar koje se nalaze spomenute građevne čestice sa ucrtana tri stambena objekta površine cca 1500 m2
Cijena ove zasebne cjeline iznosi 178 000 eura.

Imanje zaista vrijedno pažnje, osobito zbog svog odličnog položaja, gledajući ponajprije prirodne ljepote, mirno čisto okruženje bilo za život, OPG uzgoj ili kao investiranje u seoski turizam.
Udaljenost Autoceste sedam kilometara gledajući ili kao daljinu glede zaštite okoliša ili kao blizinu u vidu cestovne povezanosti sa ostalim destinacijama prekrasne Like sve traženije destinacije za odmor.
Važno je napomenuti da je udaljenost od mora svega cca 45 minuta vožnjom preko obronka Velebita na područje Zadarskog okruga.
Možete si samo zamisliti užitak boravka tijekom ljetnih dana na moru, lijepim plažama, a većeri gotovo ispod pokrivaća.
Taj ugođaj možete doživjeti upravo na ovom imanju, posjedu sa gotovo tri izvora pitke vode...prirodnu ljepotu koju jednostavno trebate doživjeti i odlučiti se živjeti ju dan za danom, kao i ostvarenje nekih od Vaših skrivenih potencijala, vizija, želja ili snova....Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja.
Komunalije
  • Voda
  • Asfaltni put
Dozvole
  • Vlasnički list
Ostalo
  • Tip zemljišta: poljoprivredno
  • Namjena: komercijalno
 
Sandra Grus
Agent s licencom
Pod Kaštelom 5, 51000 Rijeka
Mob
091 643 5222
Telefon
091 643 5222

Pošalji upit

Copyright © 2024. Svijesnost nekretnine, Sva prava pridržana
Web by: NEON STUDIO Powered by: NEKRETNINE1.PRO
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti te anonimizirane statistike pristupa. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića